Font Size

SCREEN

Cpanel

Kliničko inženjerstvo

Predmet Status Broj časova (P+V+L) Krediti
Plan nastave  Izborni   3+2+0  6
Predavanja - Nadica Miljković, kabinet 68, lab. 69
Vežbe - Nadica Miljković, kabinet 68, lab. 69

Sva obaveštenja se nalaze na sajtu KLI predmeta.

KLI predmet, pored opisa posla KLI inženjera/ki (u klinici, industriji i akademiji), obuhvata projektovanje hardvera i softvera, pisanje protokola, proceduru izdavanja etičke dozvole i metode sertifikacije u industriji.

Najvećim delom, KLI predmet se bavi medicinskom instrumentacijom za dijagnostiku i terapiju i praktično je orijentisan

KLI - Obaveštenja

15.02.2019. NOVA ŠKOLSKA GODINA počinje u ponedeljak 18. februara 2019. godine. Uvodno predavanje iz 13E054KLI predmeta će se održati, prema zvaničnom rasporedu časova koji je objavljen na studentskim servisima, u ponedeljak 18. februara 2019. godine sa početkom u 10 časova u učionici 315. Vežbe se neće držati u prvoj nedelji semestra. Mole se studentkinje i studenti da prate sva obaveštenja na sajtu predmeta.

Opširnije: KLI - Obaveštenja

KLI - Materijali

Predavanja (doc. dr Nadica Miljković):

Praktična nastava 2017/18:

U sredu 9. maja 2018. godine, studenti i studentkinje koji prate predmet Kliničko inženjerstvo su imali prilike da se upoznaju sa ultrazvučnom dijagnostičkom metodom u Klinici za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" (http://www.rehabilitacija.rs/), zahvaljujući ljubaznosti i srdačnom gostorpimstvu dr Olivere Đorđević MD PhD.

UZ dopler  studenti ETF  UZ pregled

U sredu 6. juna deo praktične nastave iz predmeta Kliničko inženjerstvo u školskoj 2017/18. godini je održan u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije (https://www.ncrc.ac.rs/). Studenti i studentkinje su imali prilike da se, kroz sada već tradicionalnu posetu i saradnju sa zaposlenima i Institutu, upoznaju sa tehničkih aspektima rada u zdravstvu, poslovima kliničkih inženjera/ki i sa osnovnim principima rada MRI (eng. Magnetic Resonance Imaging) uređaja. Ova poseta ne bi bila moguća da nije bilo ljubaznosti i srdačnog gostoprimstva specijaliste strukovnog medicinskog radiologa Draška Vidojevića, master inž. elektrotehnike i računarstva Nenada Zrnića, kliničkog inženjera i dipl. inž. elektrotehnike i računarstva Katarine Paunović, kliničke inženjerke.

magnet magnet2 kliInzenjeri

Prolećna škola u Kopru:

U periodu od 14. do 17. maja 2018. godine održana je prolećna škola kliničkog inženjerstva pod nazivom "VIII Spring School in Clinical Engineering" u Kopru u Sloveniji, a u organizaciji Univerziteta u Trstu u Italiji na kojoj su učestvovali i studenti i studentkinje koji/e slušaju ili su slušali/e KLI predmet. Više na: http://www.ssic.units.it/spring-school/koper-2018.

all  Jadran  Lectures

O tome šta su u Kopru naučili, pričali su nakon termina vežbi 30. maja 2018. Aneta Kartali, Milica Bulatović i Nikola Šolaja.

Klinički inženjeri u gostima:

Zahvaljujući M.Sc. Nenadu Popoviću studentu doktorskih studija na ETF-u i kliničkom inženjeru u Abbott Medical i M.Sc. Milanu Antiću kliničkom inženjeru u kompaniji Biotronik, studenti i studentkinje predmeta Kliničko inženjerstvo su imali prilike da se upoznaju sa praktičnim aspektima ovog posla i sa osnovnim principima rada pejsmejkera i defibrilatora. Prezentacija predavanja je dostupna ovde.

IMG 20180531 182652  IMG 20180531 201110

Opširnije: KLI - Materijali

KLI - Projektni zadaci

Spisak projektnih zadataka za 2017/18 školsku godinu, studenti/kinje mogu pogledati ovde.

*** NOVO *** Uputstvo za pripremu i držanje prezentacija, studenti/kinje mogu pogledati ovde.

Opširnije: KLI - Projektni zadaci

KLI - Vežbe

Vežbe iz predmeta Kliničko inženjerstvo se drže u laboratoriji 69 u blokovima.

Materijali za vežbe za 2017/18. školsku godinu:

Opširnije: KLI - Vežbe

Potkategorije

Prijavljivanje

Vi ste ovde: Home 13E054KLI